Да карате крадена кола в ЕС може да ви донесе куп неприятности. Проверявайки на нашия сайт дали колата ви е крадена, част от тях могат да бъдат избегнати.

Ние разполагаме с достъп до базата данни на 5 държави: Италия, Словения, Словакия, Чехия и Румъния, като в бъдеще планираме включване на още страни от ЕС.

Внимание: Ако дадена кола не присъства в нашия списък, това не гарантира, че тя не е била открадната, тъй като собственикът й вероятно не ни е информирал, че е такава или не е открадната от изброените по-горе държави, в които се проверява.

Купувайки кола, която е била открадната, вие не можете да станете неин законов притежател. Такъв все още е човекът, от когото тя е била открадната, и той е в правото си да поиска возилото да му бъде върнато. Това в повечето случаи означава, че вие губите и колата, и парите, които сте платили за нея. Друг проблем е, че в базата данни на българската полиция присъстват возила, обявени в Интерпол на ниво Европа, но не и в страните от т. нар. Шенгенска зона, тъй като България все още не е в Шенген.

За съжаление, българската полиция проверява колите едва месец-два след регистрацията им, което на практика означава, че българският купувач губи парите си при всички случаи. Проверката на сайта ни обаче ви осигурява спокойствието, че колата няма да ви бъде отнета по време на пътуването ви в чужбина.

Съобщавайки, че колата ви е открадната, Ви дава шанс да устанивите къде се намира тя. Ако дадете своя e-mail адрес на човека, който е открил колата (който може да се намира във всяка точка от ЕС) ще бъде възможно да се организира и даде ход на необходимите действия заедно с полицията и застрахователните компании.

Информация за означенията във VIN кода на вашия автомобил

kradenikoli.bg, всички права запазени, 2010